Terug naar home

De belangrijkste voorwaarden

18 July 2019
Folkert Koelewijn

Meedoen met De Hollandse Fotoprijs? Dat kan en vinden wij erg leuk! Uiteraard zijn er wel een aantal voorwaarden. De belangrijkste vatten we samen in dit artikel. Als je meedoet aan De Hollandse Fotoprijs behoud je altijd het auteursrecht op de foto’s die je instuurt.

 1. Om mee te doen met De Hollandse Fotoprijs ben je minimaal 18 jaar oud en maximaal 35 jaar oud.
 2. Je stuurt documentaire-, nieuws,- reportage- of portretfotografie in. Meedoen met De Hollandse Fotoprijs kan t/m 30 september.
 3. Je stuurt één coherente fotoserie in van 15-25 beelden, waarvan het oudste beeld niet ouder is dan 2 jaar. Vermeld duidelijk wanneer je foto’s zijn gemaakt. Op basis van die serie bepaalt de jury de winnaar.
 4. Je fotoserie past goed bij Hollandse Hoogte en LINDA.nl.
 5. Je fotoserie heeft als thema ‘Nederland’ en gaat dus over Nederland en/of is in Nederland gemaakt.
 6. Je hebt alle foto’s die je instuurt zelf gemaakt.
 7. Je hoeft geen professioneel fotograaf te zijn om mee te doen.
 8. Je hebt een idee voor een nieuwe serie, ook met ‘Nederland als thema, die je kunt uitwerken indien je geselecteerd word als winnaar.
 9. De winnaar van De Hollandse Fotoprijs 2019 presenteert het nieuwe fotoverhaal een jaar later.
 10. Deelname aan De Hollandse Fotoprijs is gratis.
 11. Om deel te nemen aan de wedstrijd stuur je je inzendingen via wetransfer naar info@dehollandsefotoprijs.nl. Ook stuur je een los word-bestand mee met informatie over jou en over je fotoserie. Geef eventueel informatie per foto.
 12. Het is niet toegestaan objecten of personen naderhand, digitaal of anderszins, in de foto hebben verwijderd, toegevoegd of verplaatst en dus de afbeeldingen in oorsprong hebben veranderd. Lichte kleur-, contrast-, en vergelijkbare bewerkingen zijn wel toegestaan.
 13. Houd rekening met de waarachtigheid van het beeld, het portretteren van iemand mag wel, de waarheid veranderen mag niet. Als je beelden in scène hebt gezet, vermeld dit dan altijd in de omschrijving met een onderbouwing.
 14. De Hollandse Fotoprijs omvat drie deelprijzen: € 2.000; een feature op het online platform LINDA.nl; een jaar lang vertegenwoordiging en ondersteuning door fotobureau Hollandse Hoogte.
 15. Elke foto die wordt ingestuurd zou gepubliceerd kunnen worden op de website of de social mediakanalen van De Hollandse Fotoprijs. Of je inzending wordt geselecteerd voor publicatie op de website of social media zegt niets over je positie in de wedstrijd.
 16. Iedere foto die gebruikt wordt door De Hollandse Fotoprijs heeft een naamsvermelding, indien mogelijk.

Doe je mee met De Hollandse Fotoprijs dan ga je akkoord met de voorwaarden. Klik hier om alle voorwaarden te lezen.


Terug naar home