Terug naar home

Drie vragen over het inzenden van foto's

05 August 2019
Daniel Niessen

De Hollandse Fotoprijs wil het Nederlandse medialandschap in de breedte verkennen en daar horen verschillende fotografiegenres bij. Het thema dit jaar is Nederland, een breed onderwerp dat op veel verschillende manieren is in te vullen en in diverse fotografiegenres kan terugkomen. Hieronder behandelen we drie vragen over het inzenden van jouw fotoverhaal.

'Kan ik ook meedoen met een modeverhaal?'

Je kunt meedoen aan De Hollandse Fotoprijs met nieuws- en documentairefotografie, reportages en portretten. Maar ook bijvoorbeeld stilleven- of modefotografie is geschikt. Voorwaarde is dat de foto’s die je instuurt een samenhangend geheel vormen, en je zo met je serie een verhaal vertelt. Dit verhaal moet betrekking hebben op het huidige Nederland. Een verhaal vertellen kan evengoed met reportage- als met mode- en portretfotografie.

'Moet ik nieuw werk maken?'

De foto's die je instuurt hoeven niet per definitie speciaal voor De Hollandse Fotoprijs te zijn gemaakt. Je mag werk insturen dat maximaal 2 jaar oud is. Denk dus aan vrij werk, werk dat je voor een opdrachtgever hebt gemaakt of als afstudeerwerk. Je mag natuurlijk ook nieuw werk maken, als je een heel tof idee in gedachten hebt. Je hebt nog tot 30 september om een fotoverhaal te maken.

'Waar vind ik inspiratie?' 

Jurylid Anne-Claire de Breij fotografeert voor verschillende media, waaronder LINDA. Kijk op haar website voor inspiratie. De Hollandse Fotoprijs is een initiatief van fotobureau Hollandse Hoogte. LINDA is dit jaar exclusieve mediapartner. Klik eens door de website van Hollandse Hoogte, blader eens door de LINDA. En kijk ook eens op LINDA.nl, het platform waar het winnende verhaal gepubliceerd zal worden. Alle foto's die bij LINDA. of Hollandse Hoogte passen zijn geschikt om in te zenden.

Twijfel je nog of jouw idee wel past? Je kunt altijd mailen naar info@dehollandsefotoprijs.nl voor advies. Je hebt nog tot en met 30 september de tijd om je serie in te sturen.


Terug naar home