Terug naar home

Interview met Remco Koers

26 July 2019
Remco Koers

Remco Koers was in 2018 de derde prijswinnaar met zijn serie over het Sinterklaasfeest. Wij spraken met hem om te vragen waar hij nu staat.

Hoi Remco, hoe gaat het met je?

Met mij gaat alles hartstikke goed. Ik word binnenkort voor de tweede keer papa, ik heb het naar mijn zin bij mijn "normale" kantoorbaan en in mijn vrije uren blijf ik enthousiast werken aan nieuwe fotoverhalen. Ook mag ik binnenkort, 20 en 21 juli, een solo expositie geven in Zoetermeer, waar ik natuurlijk ontzettend trots op ben. Op dit moment ben ik dan ook druk bezig met het voorbereiden van deze expositie.

Heb je onlangs nog nieuwe fotoverhalen gemaakt?

Momenteel ben ik bezig met twee fotoprojecten. Het ene project doe ik in samenwerking met Stichting Piëzo. Zij hebben een Sportmaatjes project opgezet. Door dit project krijgen mensen die graag willen sporten, maar niet alleen naar een vereniging willen/durven gaan toch de kans om te kunnen sporten onder begeleiding van een sportmaatje. Daarnaast werk ik aan een fotodocumentaire over een zoon en zijn moeder die lijdt aan de ziekte Alzheimer.

Wat heeft de Hollandse Fotoprijs je gebracht? 

Door dit soort fotoprijzen blijf ik scherp en gemotiveerd. Het is ontzettend fijn als je werk wordt gezien en wordt gewaardeerd. Dat is precies de motivatie die ik nodig heb om door te gaan met het maken van nieuwe fotoverhalen.

Je maakt nu ook deel uit van de club Hollandse Hoogte-fotografen. Hoe heb je dat ervaren?

Tot nu toe is het bij Hollandse Hoogte erg goed bevallen. Ik voelde me vanaf de eerste ontmoeting met het Hollandse Hoogte team  direct welkom en heb interessante mensen ontmoet die klaarstaan om me verder op weg te helpen. Het is een mooi platform om je fotografie gepubliceerd te krijgen.

Helaas heb ik niet veel tijd om altijd voor Hollandse Hoogte klaar te staan omdat ik een “normale” kantoorbaan heb (+een dochtertje en een tweede kindje op komst). Dus al mijn fotografie moet in de spaarzame vrije tijd gebeuren. Daarnaast richt ik me vooral op documentaire fotografie en dat kost ook veel tijd. Na mijn vakantie ga ik wat extra tijd vrijmaken om weer wat meer “nieuws-fotografie” te maken. En dan is Hollandse Hoogte ideaal om je werk gepubliceerd te krijgen. Ik word er niet rijk van, maar mijn werk wordt wel gezien en dat is voor mij het belangrijkste

Wat is je favoriete beeld uit de serie die je vorig jaar instuurde? 

De foto waar Sinterklaas en z’n Pieten over de dijk lopen richting hun boot is absoluut mijn favoriet uit de serie. Hollandser dan dat bestaat bijna niet! Dus naar mijn inziens een perfecte foto voor de Hollandse Fotoprijs.

Heb je nog een gouden tip voor de deelnemers van 2019? 

Er mag best een beetje humor in een serie zitten. Daarnaast is het goed om vooraf een klein plan van aanpak te maken, zodat je goed voorbereid aan de slag gaat met je verhaal.

Bekijk hier de serie waarmee Remco de derde prijs won, of bekijk hier zijn andere werk.


Terug naar home