Terug naar home

Marijn Fidder is de winnaar!

21 October 2019
Eén van de foto's uit de fotoserie Stoute Cellen van Marijn Fidder

Afgelopen vrijdag kwam de jury van De Hollandse Fotoprijs bijeen. Dank voor alle prachtige fotoseries! Na een middag praten en discussiëren over fotografie en talent is de jury tot een geweldige winnaar gekomen. Marijn Fidder (22) is met haar fotoserie 'Stoute Cellen' de winnaar van De Hollandse Fotoprijs 2019 geworden. Van harte gefeliciteerd!

Over de fotoserie
In de fotoserie 'Stoute Cellen' heeft Marijn meerdere kinderen tussen 0 tot 13 jaar die kinderkanker hebben vastgelegd. De foto's zijn gemaakt in verschillende stadia van hun ziekte. Tijdens behandelingen, thuis en op school. In goede tijden, maar ook in slechte tijden, om de impact van de ziekte te laten zien en het onderwerp bespreekbaar te maken.

Dit vond de jury
Er was een aantal fotoseries waar de jury het langer over moest hebben, want wat maakt een fotoverhaal goed? Gaat het om de emotie die een serie oproept? Over hoe de foto's het benoemde onderwerp uitbeelden? Of over een origineel onderwerp of creatieve benadering? Uiteindelijk kwamen alle juryleden samen uit op één winnaar.

De jury was het er al snel over eens dat het heel knap is dat Marijn, met haar 22 jaar, zo'n heftig onderwerp langdurig in beeld heeft kunnen brengen.

Ook is elke foto raak: de beelden zijn doordacht, zitten technisch goed in elkaar, roepen emotie op en hebben een verstilling die bijdraagt aan het onderwerp. Het beeld van het jarige meisje dat met handen in haar zakken uitkijkt over haar eigen feestje raakte de jury diep. Ook de foto in het zwembad is een intens maar subtiel beeld dat je niet snel zult vergeten.

Daarnaast vond de jury de selectie erg sterk - de foto's vertellen samen een verhaal, zonder dat beelden overbodig voelen. Het is met recht een fotoverhaal te noemen.

Marijn wint een contract bij fotobureau Hollandse Hoogte, €2000 vrij te besteden en een publicatie op LINDA.nl. Lees hier haar interview met LINDA.

Bekijk alle foto's uit de fotoserie Stoute Cellen van Marijn hieronder.


Terug naar home